Vraag en antwoord

 • Wanneer kunt u potplanten planten? +

  Potplanten kunnen het hele jaar door geplant worden in potten, behalve tijdens een periode van vorst. U dient schone potten te gebruiken die nieuw of schoongemaakt zijn. De planten mogen dicht bij elkaar geplant worden om gelijk een mooi effect te krijgen in de pot. Laat ongeveer 1 à 2 cm ruimte tussen de aarde en de rand van de pot om te voorkomen dat de pot overstroomt elke keer als de plant water krijgt.

 • Wanneer water geven? +

  Nadat u gezaaid heeft, geeft u de zaadjes water. Gebruik hiervoor geen harde waterstraal want daardoor kunnen de zaadjes los van de grond komen. Een plantenspuiter of een gieter met een droes is een betere optie. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden. Daarom moet u de grond op zonnige plekken twee keer per dag bewateren.

  Het is belangrijk om de grond continu vochtig te houden. Omdat in de lente van het eerste jaar het wortelnetwerk nog niet zo groot is, hoeft u de plant nog niet zoveel water te geven. Wanneer de temperatuur omhoog gaat en de plant groter wordt, is elke dag water geven nodig. Let er op dat het water daadwerkelijk de grond bevochtigt en naar de kier tussen de potwand en de grond stroomt.

   

 • Waaraan herken ik een zieke plant? +

  Het blad hangt slap naar beneden en takken beginnen uit te drogen of zijn al uitgedroogd en de plant groeit niet meer. Als u de stam van de plant vastpakt merkt u een lage weerstand. Een ziekte of plaag heeft dan waarschijnlijk de wortels, gedeeltelijk beschadigd of totaal vernietigd.